Render final interior (1).jpg

Centre for Experimental Media and Performance

East Liberty, Pittsburgh

Second Year | Spring 16'

The concept relies on the flexibility of the space, arts and performance. A building where everything and everyone can be seen and interpreted in different ways. The center was designed to highlight the main staircase and atrium, making it the main gathering area for the spectators. The stairs connect every floor, allowing the audience to flow through the building while discovering the various rooms and media being exhibited. Rooms are changeable by having adjustable walls with wheels. With it, the dance rooms, black box theatre and other performance rooms are made completely adaptable for a variety of performances. Similar to the adjustable walls, panels on the facade allow for different lightings to be set according to the perfomance type.

Ground Floor Plan

Elevations

Sectional Perspective